بیتوجهی بازار خودرو به وعدههای دولت؛ آینده صنعت خودروسازی
واگذاری سهام دولتی به بخش خصوصی همواره از برنامههای دولتها بوده، اما همچنان دولت در خودروسازی حضور دارد. وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) از تمایل جدی دولت برای واگذاری باقیمانده سهام دولتی در دو خودروساز بزرگ کشور خبر داده است.
تمایل دولت به واگذاری سهام
به گزارش اکو ایران، عباس علیآبادی، وزیر صمت، اعلام کرده که واگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا به گونهای خواهد بود که هم صرفه و صلاح دولت و هم خودروسازان در نظر گرفته شود. اما این اظهارات جدید نیست و وزرای صمت پیشین نیز به خصوصیسازی صنعت خودرو اشاره کردهاند، اما هیچگاه این اتفاق نیفتاده است.
بیتفاوتی بازار به وعدهها
با توجه به وعدههای مکرر درباره خصوصیسازی شرکتهای خودروساز و عدم تحقق این وعدهها، بازار خودرو دیگر به این اظهارنظرها واکنش نشان نمیدهد. بازار به خوبی میداند که خروج دولت از خودروسازی راهی طولانی را میطلبد و دولتها در عمل برنامه مشخصی برای این کار ندارند.
تحلیل وضعیت دولت سیزدهم
دولت سیزدهم به روزهای پایانی خود نزدیک میشود و با توجه به اینکه این دولت با سرپرست اداره میشود، احتمالاً هیچ اقدام جدی در زمینه واگذاری سهام خودروسازان انجام نخواهد داد. این وظیفه احتمالاً به دولت بعدی واگذار خواهد شد.
چشمانداز آینده خودروسازی
کارشناسان معتقدند که دولت چهاردهم نیز فرصت زیادی برای ایجاد تغییرات ساختاری در خودروسازی نخواهد داشت و احتمالاً سال ۱۴۰۳ را با دست فرمان دولت سیزدهم به پایان خواهد برد. با این حال، این امید وجود دارد که با توجه به نوع نگاه رئیسجمهور آینده، خودروسازان در نهایت از زیر چتر دولتی خارج شوند و به سوی خصوصیسازی حرکت کنند.
اهمیت خصوصیسازی برای صنعت خودرو
خصوصیسازی صنعت خودرو میتواند زمینه را برای خروج خودروسازان از دره زیاندهی فراهم کند. خودروسازان بزرگ کشور امیدوارند که در دوران دولت چهاردهم بالاخره طعم خصوصیسازی را بچشند و به سمت بهبود وضعیت اقتصادی خود حرکت کنند.
در نهایت، با وجود اظهارنظرهای متعدد در این زمینه، آینده صنعت خودروسازی همچنان به تصمیمات و اقدامات دولتهای آینده بستگی دارد.