خبرهای داغ
کدخبر: ۲۱۸۸
تاریخ خبر:

بازگشت کپسول‌ های گازی؛ زمستان سخت اروپا در ایران!

مدیر مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز: احتمال قطع گاز در برخی نقاط وجود دارد و باید کپسول‌های گاز برای مصرف کنندگان جایگزین شود.

بازگشت کپسول‌ های گازی؛ زمستان سخت اروپا در ایران!

هنگامی‌که مسئولان خواب بودند، زمستان سخت اروپا، در ایران با قطع گاز صنایع و ادارات و مدارس آغاز شد و به‌گفته مسئولان، باید منتظر بازگشت کپسول‌های گاز و استفاده از هیزم باشیم. مسئولانی که تابستان و پاییز امسال از زمستان سخت اروپا سخن گفتند اما برنامه‌ای برای زمستان سخت ایران و حل مشکل ناترازی گاز آن نداشتند.

اقتصادآنلاین- نجمه جمشیدی؛ قطع گاز در ایران سوژه داغ شبکه‌های اجتماعی شده است. بسیاری از کاربران به طعنه از آغاز زمستان سخت اروپا در شهرهای ایران سخن می‌گویند. ماجرای زمستان سخت اروپا در وزارت نفت از فصل تابستان شروع شد.

جواد اوجی، وزیر نفت، در برنامه «جهان‌آرا» از زمستان سخت برای اروپایی‌ها سخن گفت اما پس از این گفت‌وگوی تلویزیونی، اوجی روانه مجلس شد تا درباره‌ی ناترازی گاز به نمایندگان توضیح دهد. وزیر نفت در آن جلسه از نیاز به ۸۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای برطرف کردن چالش ناترازی گاز گفت که با انتقاد شدید از سوی قالیباف مواجه شد. رئیس مجلس به وزیر نفت گفت: «سالانه ۶۰ تا ۸۰ میلیارد دلار انرژی در کشور هدر می‌رود. آیا نمی‌خواهیم به‌جای اینکه دست گدایی دراز کنیم، آنها را اصلاح کنیم.»

زمزمه‌های زمستان سخت ایران

با شروع فصل سرما، زمزمه‌هایی از زمستان سخت ایران نیز به گوش رسید.  مالک شریعتی نیاسر، نماینده مجلس گفته بود که ممکن است در زمستان مردم مجبور شوند مانند گذشته از وسایل گرمایشی نفتی و زغالی خریداری کنند.

فریدون حسنوند، نماینده مجلس نیز از ناترازی گاز و  تعطیلی پتروشیمی‌ها و کارخانه‌ها و تبعات امنیتی و سیاسی و اجتماعی آن سخن گفته بود.

پتروشیمی‌ها نخستین گزینه قطع گاز

اما نخستین نشانه‌های زمستان سخت ایران با قطع گاز پتروشیمی‌ها به‌دلیل ناترازی گاز، مشاهده شد. هر روز اخباری از قطع گاز پتروشیمی‎‌ها و تعطیلی آنها منتشر می‌شود. قطع گازی که به‌ بهای افزایش قیمت بسیاری از کالاها در ایران تمام می‌شود.

مازوت‌سوزی به‌دلیل قطع گاز

پس از قطع گاز پتروشیمی‌ها این بار نوبت به قطع گاز نیروگاه‌ها رسید. اما از آنجاییکه امکان تعطیلی نیروگاه‌ها وجود ندارد، سوخت مازوت جایگزین گاز در نیروگاه‌ها شد. براساس آمار، بیش از ۱۰ نیروگاه ایران به‌دلیل کمبود گاز و جلوگیری از اختلال در شبکه برق کشور مجبور به استفاده از مازوت به‌عنوان سوخت شده‌اند. مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها نیز به بهای آلودگی و تعطیلی شهر تمام شد.

فریدون عباسی،نماینده مجلس نیز گفته بود: «اگر زمانی که گاز کم داریم، مازوت مصرف نکنیم ۲۵ درصد کشور در خاموشی فرو‌ می‌رود».

 علی اکبر الوندیان، دبیر انجمن سیمان نیز از قطع گاز بیش از ۵۰ کارخانه سیمان خبر داد. دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان نیز از مازوت‌سوزی توسط برخی از کارخانه‌های سیمان برای  جبران قطعی گاز خبر داده بود.

تعطیلی ادارات و مدارس

این پایان ماجرای قطع گاز نبود با آغاز زمستان و برودت دما، قطع گاز به ادارات و پس از آن مدارس کشور رسید. انتشار خبر تعطیلی ادارات استان گیلان به‌دلیل کمبود گاز در نخستین روز زمستان، حاکی از آغاز زمستان سخت ایران بود. در روزهای اخیر مدارس و ادارات بسیاری از شهرها برای جلوگیری از قطع گاز سراسری بارها تعطیل شده‌اند.

محمدرضا جولایی، مدیر مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز، از احتمال قطع سراسری گاز خبر داده و گفت: «شرایط انتقال گاز اکنون فراهم است ولی با توجه به نیاز برای جایگزینی مخازن گازی، احتمال قطع گاز در برخی نقاط وجود دارد و باید کپسول‌های گاز برای مصرف کنندگان جایگزین شود.»

قطع گاز خانگی هرگز!

ایران با دارا بودن ۱۷ درصد از ذخایر گازی جهان سومین تولیدکننده گاز و چهارمین مصرف‌کننده آن در جهان است. براساس آمار 75 درصد گاز کشور در بخش خانگی و 14 درصد آن نیروگاهی و 5 درصد پتروشیمی‌ها و 6 درصد آن در بخش‌های دیگر صنایع مصرف می‌شود.نخستین راهکار دولت‌ها در زمان پیک مصرف گاز، قطع گاز  پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها و دیگر صنایع است. این قطع گاز آلودگی هوا و گرانی را برای ایرانیان به ارمغان آورده است.

دولت‌ها درحالی اقدام به قطع گاز صنایع می‌کنند که سهم مصرف آنها از گاز کشور بسیار اندک است. گویا بخش خانگی با 75 درصد مصرف گاز برای دولت‌ها به خط قرمزی تبدیل شده است؛ قطع گازی در این بخش رخ نمی‌دهد و طرح‌های اصلاح مصرف و بهینه‌سازی انرژی و آزادسازی قیمت‌ها اجرا نمی‌شود. در این سال‌ها اگر دولت‌ها موفق به کاهش حتی 5 درصد از گاز بخش خانگی می‌شدند؛ دیگر مجبور به قطع گاز صنعت ارزآوری همانند پتروشیمی نمی‌شدند. اما دولت‌ها ترجیح داده‌اند توصیه به شهروندان برای پوشیدن لباس گرم را جایگزین طرح‌های بهینه‌سازی و آزادسازی قیمت‌ها کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین
copied
ارسال نظر
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان

اخبار روز سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان

    وب گردی

      دیگر رسانه ها